Asteri Perintäritari yhteistyö

Kun kaksi 1980-luvulla siemenensä kylvänyttä perheyritystä lyö hynttyyt yhteen niin odotettavissa ei ole Kauppalehden suuria otsikoita tai pörssilistautumisia. Lopputuloksena on enemmänkin luotettavuutta, vakautta ja vaihtoehtoja asiakkaiden päätösten tueksi. Pyrimme kumppanuudellamme Asterin kanssa mahdollistamaan erityisesti Asterin käyttäjille perinteikkään vaihtoehdon alati digitalisoituvassa maailmassa. Yhteistyö ei lähtenyt hetken mielijohteesta vaan vaati vuosien tutustumisen ja luottamuksen rakentamisen.

Asteri luotiin yrittäjän omiin tarpeisiin

Asterin takana on Atso Mäkinen. Hän loi uraa kukkatukkurina, ja kun ensimmäiset mikrotietokoneet tekivät tuloaan, Mäkinen päätti kokeilla onnistuisiko hän rakentamaan itselleen taloushallinto-ohjelmiston ratkaisuksi omiin tarpeisiin. Näin ohjelma kehittyi ja muutamaa vuotta myöhemmin Atsoft Oy Mäkinen sai alkunsa. Laajan substanssiosaamisen pohjalta oman yrityksen kehittämiseen luodun ohjelmiston ripeydestä ja yksinkertaisuudesta on 40 vuoden aikana päässyt nauttimaan tuhannet yritykset ja yhdistykset. Atson jalanjäljissä taivaltaa jo kolmas sukupolvi, kun Atson poika Juha ja hänen poikansa Antti ovat napanneet yrityksen viestikapulan matkan varrella käpäliinsä. Kehitystyö tehdään edelleenkin samoja arvoja noudattaen.

Asteri-ohjelmiston suurin vahvuus on sen yksinkertaisuus. Koska Suomessa edelleen suuri osa kirjanpidosta tehdään perinteisin menetelmin, hinnaltaan varsin edullinen Asteri palvelee heitä, jotka eivät ole halukkaita siirtymään täysin sähköiseen taloushallintoon. Asteri toki taipuu myös pilvipalveluksi.

Riippumattomuus takaa asiakkaan päätösvallan

Yhteistyö Asterin ja Perintäritarin välillä on ajateltu erityisesti Asterin asiakkaita huomioiden. Käyttäjä syöttää Asteri-ohjelmistoon sähköpostiosoitteen, jonne toimeksiannon haluaa lähettää. Siten Perintäritari on vaihtoehto muiden joukossa, eikä meitä ole kumppanina pakko käyttää. Yhteistyöllä pyrimme kuitenkin lisäämään Asterin käyttäjien tietoisuutta miten mm. perintäprosessi etenee sekä aikarajoista muistutusten ja perinnän välillä. Webinaaria ja ohjeistusta on takuulla luvassa.

Olennaisin seikka asiakkaiden näkökulmasta on se, että sekä Asteri että Perintäritari toimivat itsenäisinä toimijoina eikä esimerkiksi Asteri hyödy taloudellisesti asiakkaidensa perintäpäätöksistä. Tätä linjausta molemmat osapuolet ovat halunneet vaalia ensitapaamisesta lähtien. Asterin sivuilta löydät ohjeistuksen miten onnistut lisäämään Perintäritarin avuksi saatavien perintään.

Asteri oli ykkösvalinta uudeksi kumppaniksi

Me Perintäritarissa saimme yksinkertaisuudessaan Asterista kumppanin, jonka halusimme. Olemme ennen Asteria tehneet yhteistyötä muutaman vuoden Fennoan kanssa, ja tällä hetkellä noin 30% toimeksiannoista tulee Fennoan käyttäjiltä. Pienenä yrityksenä meillä on rajalliset mahdollisuudet ottaa toimeksiantoja vastaan ja suoriutua niistä laadukkaasti.

Taloushallintoliiton vuonna 2021 tilitoimistoille teettämässä laajamittaisessa selvityksessä kaksi parhaita arvosanoja keräävää taloushallinto-ohjelmistoa olivat juurikin Fennoa ja Asteri. Kaksikkona he olivat kulta- ja hopeajakkaralla samanaikaisesti kuudessa kategoriassa kahdeksasta mahdollisesta, ja jokaisen kategorian ykkössija meni joko Asterille tai Fennoalle. Tilitoimistot todella luottavat tähän kaksikkoon. Ja me luotamme tilitoimistojen harkintakykyyn.

Laadukkaiden yritysten ja kumppaneiden kanssa on mukava tehdä yhteistyötä. Se antaa sopivasti painetta tehdä parhaansa ja onnistua omassa tekemisessä. Tälle vuodelle on luvassa vielä yksi ohjelmistoyhteistyö, jota on rakennettu kuin iisakin kirkkoa. Jos kirkko aikanaan valmistui, niin kyllä me tämäkin maaliin saakka kyhätään 🙂

Perintäritarin Juha

Comments are closed.