Perintäritari ja Oddcoll Euroopan laajuiseen yhteistyöhön

Saimme toissa viikolla merkittäviä uutisia Göteborgista: Oddcoll Ab halusi meidät suomalaiseksi perintäkumppanikseen. Meille uutinen oli Breaking News -tasoa. Sopimus mahdollistaa meille tottakai lisää toimeksiantoja, mikä on kasvavalle ja kasvuhaluiselle yritykselle tärkeää. Mutta ennen kaikkea se oli erityisen merkittävä siksi, että Oddcoll Ab:lla oli vaihtoehtona 124 perintäluvan omaavaa toimijaa, jotka saavat perintää Suomessa toteuttaa. Suuret kansainväliset toimijat kuten Intrum Justitia, Visma ja Svea Ekonomi saa toki tässä yhteydessä sivuuttaa. He valitsivat meidät ja on meille signaali siitä, että teemme paljon asioita oikein.

Kansainvälistyminen on oltava tavoitteena

Kun Jussin kanssa alkuvuodesta loimme suuntaa toiminnallemme, meillä luki Muut asiat -kohdassa “Kansainvälistyminen ja sen aikataulu”. Kansainvälistyminen on perintäalalla ehdottoman tärkeää, sillä valtava osa suomalaisista yrityksistä toimii vientibisneksessä. Ja viennillä Suomen talous kasvaa. Aikataulua piirtelimme varsin ylimalkaisesti tulevaisuuteen, sillä halusimme keskittyä ensin Suomeen ja katsoa sen jälkeen, miten tunnit ja rahkeet riittävät meillä kahdella yrittäjällä. Kuusi kuukautta meni ja kansainvälistyminen on totta. Meillä on nyt Euroopassa verkosto, jonka voimia voimme suositella ja hyödyntää suomalaisille yrityksille. Oma roolimme on periä erääntyneitä saatavia suomalaisilta velallisilta ja mahdollistaa maksupoikkeamista huolimatta velkojan ja velallisen välisen yhteistyö jatkuminen myös tulevaisuudessa. Yritysten kansainvälisen yhteistyön starttaaminen vaatii yleisesti paljon enemmän resursseja kuin kotimaisen, joten sitä ei kannata maksuviiveiden vuoksi romuttaa.

Miten Oddcoll-alusta toimii?

Oddcollin hyödyntämisen ensimmäinen vaihe: velallisen kotimaa ja alkuperäisen laskun lisääminen.
Vaihe 1: valitse velallisen kotimaa ja liitä alkuperäinen laskukopio
Oddcollin hyödyntämisen toinen vaihe: lisää pääoma ja viivästyskorko
Vaihe 2: lisää pääoman suuruus ja viivästyskorko
Oddcollin hyödyntämisen kolmas vaihe: Hyväksy sopimusehdot ja lähetä
Vaihe 3: Hyväksy sopimusehdot ja lähetä

Oddcoll on erittäin helppokäyttöinen. Menemällä sivustolle https://oddcoll.com/ ja rekisteröitymällä palveluun minuutissa, saat välittömästi mahdollisuuden periä erääntyneitä saatavia ulkomailta. Valitset velallisen kotimaan, lataat alkuperäisen laskun järjestelmään ja lähetät sen matkaan. Ennen lähettämistä näet minkä niminen yritys saataviasi perii kohdemaassa. Palvelumaksu on toimeksiantajalle 9,5% kokonaissaatavasta ja toimintamalli on sama kuin meillä Perintäritarissa: vain onnistuneista toimenpiteistä muodostuu toimeksiantajalle kulua. Riskit onnistumisista kantaa Oddcoll ja sen kumppaniverkosto.

Miksi tämä sitten on meidän näköinen tie?

Mikäli olisimme halunneet kansainvälistyä täysin itsenäisesti ja hoitaa Perintäritari Oy:n nimissä kansainvälistä perintää, olisimme joutuneet opiskelemaan eri maiden lainsäädäntöä ja käytäntöjä. Suomessa tehokkaimmat perintätoimenpiteet ja aikataulutukset eivät päde kaikkialla ja sen vuoksi lopputuloksetkaan eivät ole parhaat mahdolliset. Nyt asiakkaat saavat parasta mahdollista apua siinä maassa, jossa apua tarvitaan. Mallissa ei ole häviäjiä.

Meille on myös alusta asti ollut erittäin tärkeää verkostoitua eri alojen toimijoiden kanssa. Haluamme tutustua yrityksiin, heidän toimintaansa ja parhaamme mukaan suositella heitä sekä tarjota yhteistyössä parasta mahdollista kokonaisuutta asiakkaille. Oddcoll perustuu juuri parhaan kokonaisuuden tarjoamiseen asiakkaalle.

Kuten aiemmin viittasin Oddcollin olevan riskitön toimeksiantajille, sitä se on myös meille. He eivät veloita meiltä kuukausi- tai vuosimaksuja vaan maksamme heille pienen komission jokaisesta onnistumisestamme. Tämä vakuutti meidät siitä syystä, että kyseessä ei ole yritys, joka etsii ohitustietä onneen. He markkinoivat palveluaan omalla riskillään ja kassallaan, joka kasvaa sitä mukaan kuin saatavien perintä onnistuu kumppaniverkostossa. Sen vuoksi he tietenkin haluavat koota tehokkaimman mahdollisen verkoston itselleen. Tämä on ainoa oikea malli toimia kestävästi. Me mielellämme markkinoimme palvelua Suomessa ja siten pyrimme auttamaan myös heidän tunnettuuttaan.

LUE MYÖS: ”Kansainvälinen perintä vaatii paikallistuntemusta”

BLOGIKIRJOITUKSEMME 10.9.2019

Koska Oddcoll toimii 44 maassa, emme tietenkään tule tuntemaan kaikkia verkostomme perintätoimistoja / lakifirmoja. Me kuitenkin luotamme siihen, että Oddcoll haluaa tarjota asiakkailleen parasta mahdollista apua parhaiden mahdollisten toimijoiden kautta Euroopassa. Oddcollilla on aikaisempaa kokemusta Suomessa erään toisen perintätoimiston kanssa. Toivottavasti me olemme se toimija, joka pystyy täyttämään heidän toiveensa kestävästi.


Ai niin, nyt saamme Jussin kanssa laittaa “Kansainvälistyminen ja sen aikataulu” -kohdan perään väkäsen ja päivämäärän 29.6.2017. Toivottavasti tämän kirjoituksen myötä yritykset löytävät tarpeen vaatiessa apua kansainvälisen perinnän hoitamisessa.

Kansainvälisin kesäterveisin,

Perintäritarin Juha

Perintäritari Juha Järvinen

Kirjoittaja toimii yrittäjänä sekä myynti- ja markkinointijohtajana Perintäritari Oy:ssä

Leave a Comment