Kesätyöni Perintäritarissa Elina

Saimme kesäkuun alussa iloisen Elinan avuksemme kahden kuukauden kesätyöjaksolle. Perintäala oli ennestään Elinalle täysin vieras ja siihen liittyi myös omat ennakkoluulonsa. Sama kokemuksia oli aikanaan Veeralla, kun hän aloitti meillä harjoittelijana. Miten pieneen yritykseemme sopeutuminen sujui? Annetaan Elinan itse kertoa, miten kesätyöt menivät 🙂

Monimuotoista asiakaspalvelua

Kesän työt taputeltu! Muutamat ajatukset näin alanvaihtajana…

Heti alkuun voin kertoa, että kaikki mitä perintäalasta ajattelin, oli höpöjuttuja! Olenkin monelle kertonut tässä matkan varrella, että ihmiset täälläkin päässä tekevät töitä, ja tavoite ei ole saada ketään ongelmiin. Kysymällä apua, maksuaikaa tai mitä vaan, apua varmasti saa. En toki voi puhua kaikkien puolesta, mutta niin täällä ainakin on toimittu.

Alkuun jännittävimpiä hommia oli soittaa ihmisille perinnässä olevista laskuista. Mutta hetken kun sitä teki, se alkoi tuntua erittäin luontevalta, ja suurin osa ihmisistä pitää tätä ihan mahtavana, että ei luoteta pelkkään postin kulkuun. Tämän myötä useimmat puhelut päätyivät hymyssä suin.

Jos lähtisin vertailemaan ravintola-alaa tähän työhön, sieltä oppimani asiakaspalvelutilanteet ovat auttanut tässäkin hommassa. Valitettava fakta on että, kaikkia ei voi aina miellyttää mutta tavoite on saada homma purkkiin niin, että kaikille tulisi hyvä mieli. Jokaiselle tilanteelle on oma ratkaisunsa, se vaan yhdessä täytyy löytää. 

Tämä kahden kuukauden matka on antanut jo paljon valmiuksia tulevaisuutta ajatellen. Vaikka taloushallintoon olin ajatellut päätyväni, saatanpa laittaa perintäalan siihen kilpailevaksi päämääräksi. 

Kiitos Juha, Jussi ja erityisesti Veera tästä kesästä!

Kesäritari Elina


Kiitokset vielä kerran Elinalle avusta! Aitoutesi asiakaspalvelutyössä kantaa piiiitkälle 🙂

Comments are closed.