Kohti uusia tavoitteita 2021 Perintäritari.001

Viime vuonna tarkastelimme, mittasimme ja määritimme sitä, millainen kasvupotentiaali meillä pienellä perintätoimistolla on perinnän ja luotonhallinnan toimialalla. Määrällistä kasvua on mahdollista tehdä erityisesti ohjelmistoyhteistyön avulla, mutta laadun ylläpitäminen hyvänä määrän jyrkästi kasvaessa on valtaisa haaste. Tämä vuosi on meille uusille yrittäjille järjestyksessään viides Perintäritarin puikoissa. Samalla on aika tehdä suurempi strateginen katsaus millaisena Perintäritari toivotaan nähtävän tulevaisuudessa. Olemme teemoittaneet vuoden 2021 strategian vuodeksi. Avataanpas tätä kattavammin.

Katsaus menneeseen

Perintäritari sai alkunsa vuonna 1989, kun appiukkomme Hannu jätti Hankkijan luottopäällikön tehtävät ja keskittyi auttamaan pääsääntöisesti eteläpohjalaisia yrityksiä saatavien perinnässä. Hannu näki läheltä tarpeen erityisesti maatalousalan velallisten auttamiselle inhimillisillä kuluilla ja toimintatavoilla. Asiakkaita hänellä riitti itsensä työllistämiseen aina eläkkeelle siirtymiseen saakka. Vuonna 2017 me uudet yrittäjät nappasimme hiotun ja hiljaisella tiedolla varustetun kapulan ja jatkoimme Hannun ansioitunutta työtä pitkälti samoilla toimintaperiaatteilla. Omistajanvaihdos sujui mielestämme täydellisesti. Hannu oli ensimmäisen vuoden pyydettäessä apuna ja jakamassa kokemusta, mutta ei puuttunut muutoin toimintaamme. 

Neljä vuotta takana ja yhden hengen yrityksestä on saatu kasvatettua kolme henkeä työllistävä luotettava kansallinen toimija. Tunnistimme alan heikon maineen ja lähdimme selvittämään syitä siihen. Avoimuus, läpinäkyvyys ja tietoisuuden lisääminen alan sisältä oli olematonta, ja päätimmekin tuoda ne viestinnän kärjeksemme. Tietoisuuden lisääminen ennaltaehkäisee ongelmia ja auttaa omien oikeuksien selvittämisessä.

LUE MYÖS: ”Vuosi 2020 – Laatu, standardit ja uskolliset asiakkaat”

BLOGIKIRJOITUKSEMME 5.1.2021

“Haluamme olla arvostetuin ja halutuin kumppani yritysten välisten saatavien perinnässä”. Tämä missiomme kohdisti tekemistämme monimuotoisessa luottokaupassa B2B-liiketoimintaa tekeviin asiakkaisiin ja vapaaehtoiseen perintään Suomessa. Se antoi meille mahdollisuuden kerätä paras ja osaavin kumppanuusverkosto luotonhallinnan ympäriltä. Laadukkaiden kumppaneiden avulla pystymme etsimään asiakkaille parhaat mahdolliset ratkaisut parempaan luottokauppaan. Olemme erittäin tyytyväisiä tämän hetkiseen verkostoomme ja sen pitäisi nyt kattaa luotonhallinta ja laskutus erittäin kattavasti.

Liika tyytyväisyys tappaa kehityksen

Ahkera työ, rehellisyys ja arvojen mukaiset toimintatavat ovat mahdollistaneet meille jalansijan osana erityisesti pienyrittäjien liiketoimintaa. Itse pienyrittäjänä on helppo sovitella toisten yrittäjien saappaita, antaa apukäsiä ja tsempata eteenpäin. Emme oikeastaan voisi olla onnellisemmassa asemassa, sillä saamme tehdä töitä kaltaistemme yrittäjien kanssa. Sekä onnistumisten että huolten osalta.

Eräs asiakkaamme jätti asiakasuskollisuuskyselyssä arvosanan 9 saatesanoilla: “Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Ongelma ratkesi lähes välittömästi. Kymppiä ei voi antaa, sillä liika tyytyväisyys tappaa kehityksen 😉 ”. Vaikka mukana oli silmäniskua, niin palaute osui meille täydelliseen ajankohtaan. Asiakkaiden lisäksi me itsekriittiset Ritaritkin olemme olleet varsin tyytyväisiä toimintaamme. Standardisoidut toimintatapamme pitävät laatumme korkealla jokapäiväisessä tekemisessämme Laaturitarimme Veeran valvovien silmien alla. Nyt onkin hyvä hetki pysähtyä selvittämään meidän seuraavia kehitysaskeleita.

Perintäritari 2.0 

Meillä on ollut sama visio ja missio nyt neljän vuoden ajan. Monella mittarilla ja palautteella mitattuna olemme onnistuneet niiden toteuttamisessa erittäin hyvin. Omia tavoitteita ja suuntaa on tärkeä tarkastella sykleittäin ja koemme, että tänä vuonna meidän on aika katsoa millaisena toimijana haluamme näyttäytyä ja tuntua tulevaisuudessa.

Mitä mahdollisuuksia meillä on integroitua erilaisiin ohjelmistoihin? Pystymmekö asiantuntemuksellamme tuottamaan muita palvelumalleja yrittäjille? Missä määrin meillä on mahdollisuuksia kasvattaa asiakasmääriä? Millaisia yhteiskunnallisia asioita pystymme omalla osaamisellamme tukemaan ja millaisella panostuksella? Ja tärkeimpänä: millaisilla resursseilla meillä on mahdollisuus toimia ja toteuttaa Perintäritari 2.0:aa?

Näitä asioita selvittääksemme vahvistamme myös yhtiömme hallituspohjaa ulkopuolisilla neuvonantajilla. Olemme itse varmasti sokeutuneet omalle tekemisellemme ja haluammekin selkeyttää suuntaviivojamme kokeneiden yrittäjien näkemyksillä.

Yrittäjyys- ja talouskasvatusta sekä perinnän ennaltaehkäisyä jatkossakin

Oli strategia sitten jatkossa mikä tahansa niin omat arvomme ohjaavat toimintaa jatkossakin. Haluamme välittää positiivista kuvaa yrittäjyydestä ja kannustaa omien unelmien tavoitteluun. Talouskasvatukseen tarvitaan monimuotoisuutta ja me haluamme kantaa osaltamme asiantuntemuksemme sen edistämiseksi. Lisäksi maailma voi paremmin, jos perintää ei tarvittaisi ollenkaan. Sen vuoksi haluamme jakaa kaiken tietotaitomme kaikkien yrittäjien saataville. Lisäksi suurinta perintäapua tarvitsee usein velkojan sijaan velallisasiakkaat. Saatavien perintä on itse asiassa velallisasiakkaiden auttamista, tukemista ja tsemppaamista.

LUE MYÖS: ”Millainen on laadukas maksumuistutus?”

BLOGIKIRJOITUKSEMME 12.3.2019

Näitä toimenpiteitä tukeaksemme meidän kattavat yhteistyökumppanuudet jatkuvat tänäkin vuonna. Yrittäjien tietoisuutta tukevia kumppanuuksia ovat Etelä-Pohjanmaan ja Helsingin Uusyrityskeskusten, Holvin ja Taloushallintoliiton kanssa solmitut yhteistyöt. Yrittäjyys- ja talouskasvatusta tarjoamme Yrityskylän ja Mun Talous -verkoston välityksellä ja velallisia autamme yhdessä Takuusäätiön ja Yritys-Suomen Talousavun kanssa.


Näillä suuntaviivoilla vuoteen 2021. Oman mielenkiintonsa perintätoimintaan tuo väliaikaiset muutokset lakiin saatavien perinnästä. Toivottavasti tämä muutos saa aikaan jotain pysyvämpää ja yrittäjät ovat sen myötä tasavertaisessa asemassa heihin kohdistetuissa perintätoimenpiteissä kulujen osalta. Se tuo väkisinkin avoimuutta alalle. Sitä me tarvitsemme edelleen, vaikka suunta on parempaan päin.

Tehdään tästä yhdessä hyvä vuosi!

Perintäritarin Juha, Jussi ja Veera

Comments are closed.