Emman työharjoittelu PerintäritarillaMeillä oli reilun kahden kuukauden ajan työharjoittelussa Seinäjoen Ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelija Emma. Nyt harjoittelu on tullut päätökseen ja haluamme kiittää Emmaa avusta, energiasta sekä positiivisuudesta, jota hän meille ehti antamaan. Viimeisenä tehtävänä annoimme Emmalle kynän käteen ja pyysimme vapaamuotoisesti kertomaan kuluneesta harjoittelujaksostaan.

Emman työharjoittelu

Kun aloitin harjoitteluni Perintäritarilla, ennakkokäsitykseni yleisesti perintäalasta oli osakseen sen varassa mitä olin muilta ihmisiltä kuullut eikä se ollut hirveän positiivista.

Harjoittelun aikana käsitykseni perintäalasta muuttui aika nopeasti ja näin, että se voi olla myös hyväntahtoista sekä oikeasti aidosti todella hyvää asiakaspalvelua. Muutos tapahtui sen vuoksi, kun näin miten Perintäritarilla toimitaan asiakkaiden kanssa, niin velallisten kuin velkojien kanssa. 

Harjoittelun aikana sain tehdä laajasti perintäalan työtehtäviä, vaikkakin olin harjoittelussa kuitenkin vain 2,5 kuukautta. Tein perintäkäsittelijän työtehtäviä, joita olivat pääasiassa maksumuistutuksien/vaatimuksien ja maksusuunnitelmien tekeminen, haasteiden vieminen oikeudelliseen perintään ja sen jälkeen ulosottoon, asiakaspalvelu niin velkojien että velallisten kanssa sekä taloushallinnon puolelta laskutus ja tilitys.

Sain harjoittelun aikana tehdä niitä työtehtäviä, mitä halusinkin ja asetin itselleni tavoitteeksi oppia eli pääasiassa perintäkäsittelijän työtehtäviä, mutta myös hieman taloushallinnon puolen tehtäviä. Minulle oli tärkeää, että sain aloittaa työtehtävien opettelun saman tien harjoittelun alkaessa. Työtehtävissä oli tärkeää olla koko ajan tarkkana, sillä työ on rutiininomaista, joten unohdus- tai kirjoitusvirheitä voi sattua. 

Jussi oli suurena apuna jatkuvasti, mikäli apua tarvitsin. Jussin kanssa työskentely oli todella mukavaa ja rentoa, sekä hän osasi opettaa asioita kattavasti. Myös Juha piti hyvin yhteyttä Helsingin päästä ja kyseli kuulumisia sekä auttoi tarpeen mukaan. Työharjoittelusta sekä työstä ylipäätään jäi todella positiivinen kuva.

LUE MYÖS: ”Työharjoittelu poiki kesätyön – Veeralle auttaminen on luontaista”

BLOGIKIRJOITUKSEMME 5.5.2020

Perintäritarista mielenkiintoisen harjoittelupaikan tekee se, että he eivät ole ihan tavallinen perintätoimisto. Heille asiakaslähtöisyys on kaikki kaikessa ja se näkyy työssä laajasti. He pitävät todella hyvää huolta asiakassuhteista. Perintäritarilla jokaisen asiakkaan kanssa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Näin ollen asiakkaan kanssa pääsee myös puhelimitse keskustelemaan ja ratkomaan ongelmat. Heillä on aito halu auttaa ja ratkaista ongelmat. Mikäli asiakaspalvelu, auttaminen sekä perintäala kiinnostavat, en voi kuin suositella Perintäritaria harjoittelupaikaksi!

Perintäritarin Emma 🙂

Comments are closed.