Uusyrityskeskukset yrittäjien mentoreina

Ideasta menestystarinaksi. Näin yrittäjyys lyhykäisyydessään halutaan koettavan. Valitettavasti erinomainen idea voi vesittyä ellei esimerkiksi hinnoittelua, kohderyhmää, strategiaa ja SWOT-analyysiä ole otettu riittävän hyvin huomioon. Juuri näitä tilanteita varten on Suomessa Uusyrityskeskukset, jotka tarjoavat valtakunnallisesti maksutonta apua yritysneuvontaan. Helsingin ja Seinäjoen uusyrityskeskukset ovat vuoden 2021 kumppaneitamme. Mitä yhteistyöllä tavoitellaan?

Edistää, jalostaa ja sparraa

Uusyrityskeskus tiivistää olemassa olonsa kotisivuillaan seuraavasti: “Uusyrityskeskusten tehtävänä on edistää kestävän yritystoiminnan syntymistä Suomeen. Yritysneuvontamme on maksutonta, luottamuksellista ja kaikille avointa. Hyödynnä palvelumme – me autamme sinua kehittämään ideastasi kannattavaa bisnestä.”

Kun yrittäjä on täysin varma oman ylivoimaisen ideansa toimivuudesta, Uusyrityskeskus kartoittaa ideaa vielä olennaisilla kysymyksillä, jotka ovat pumpulihuumassa saattaneet unohtua. Toisaalta kartoitus ja sparraus voi nähdä alunperin kansalliseksi tarinaksi suunnitellun innovaation kansainvälisenä menestyksenä, joten yritysneuvonnalle on tilansa olet sitten taustaltasi merkonomi tai ekonomi. Huolellinen pohjatyö liiketoimintasuunnitelmineen on parasta riskien hallintaa tulevaisuuteen.

Kumppanuutemme vahvistamassa luotonhallintaa

Perintäritarin ja Uusyrityskeskusten (NewCo Helsinki ja Neuvoa Antava Etelä-Pohjanmaa) yhteistyö syntyi halusta auttaa yrittäjiä huomioimaan käteiskaupan, laskutuksen, maksuvalvonnan ja luottokaupan merkitys liiketoiminnassa. Perintäoppaamme kokoaa nämä elementit yhteen ja pyrkii antamaan näkökulmia kestävän liiketoiminnan tekemiselle. Jokainen luotolla myyty tuote/palvelu on riskinsä, joten siksi oman kassavirran hallinnan kannalta maksutapoja on tärkeä tarkastella oman asiakaskunnan ja toimialan mukaan. Uusyrityskeskusten kautta tavoitamme valtaisan määrän yrittäjiä asiantuntemuksemme jakamisessa.

Myös Uusyrityskeskusten monipuoliset asiantuntijat ovat kumppanuutemme piirissä. Haastavissa kysymyksissä olemme heidän asiantuntijoinaan ja pyrimme kasvattamaan heidän tietoisuuttaan aiheen ympäriltä.

LUE MYÖS: ”Uusyrityskeskukset ja Perintäritari yhteistyöhön”

Uutinen 22.12.2020

Oma kokemukseni yhteistyön siemenenä

Itselläni oli kuningasidea 10 vuotta takaperin asuessani Tampereella. Idealla halusin hypätä pois päivätyöstä ja siirtyä itseni työllistäväksi yrittäjäksi. Omassa poterossa pähkäily ja ideoiminen piti huolen, että negatiivisia näkökulmia ei tullut liialti huomioitua. Hieman vastahakoisesti varasin ennen toiminimen perustamista ajan Ensimetrin asiantuntijalle ja kävin hänelle esittelemässä ideani. Tunnin keskustelun jäljiltä liukuovista raahautui ulos 10cm lyhyempi mies pää painuksissa. Idea ok, mutta sen ympärillä oli valtavasti kysymyksiä, joita en ollut ottanut huomioon suunnitelmia tehdessäni.

Tuolloin pidin Ensimetriä lamaannuttavana toimijana. Näin jälkeen päin ajateltuna se pelasti tulevaisuuteni yrittäjänä. En tiedä olisinko surkeasti kartoitetun ja epäonnistuneen yrittäjäkokemuksen jälkeen rohkaistunut uudelleen yrittäjäksi. Sitä se todellakin olisi ollut 🙂


Yrittäjyyskasvatus. Sitä me kaikki tarvitsemme, vaikka kuinka kokeneita yrittäjiä olisimme. Matkan alussa oleville kasvatusta tulee antaa kuitenkin enemmän, ja koska yrittäjyys on lopulta yhteisöllistä tiimityötä, “kollegoiden” auttaminen antaa enemmän kuin ottaa.

Perintäritarin Juha

Comments are closed.