Etelä-Pohjanmaalla yrittäjyyden oppiaine on viety opetussuunnitelmaan jo seiskaluokkalaisille. He ovat opiskelleet tunnin viikossa yrittäjämäisiä taitoja ja Seinäjoen Yhteiskoulussa teema on ollut yrittäjyyden sijaan ”Kohti aikuisuutta”. Juha kävi kertomassa oman yrittäjätarinansa lukukauden päätteeksi. Koko juttu on luettavissa alta tai Eparin näköislehdestä sivulta 16.

Järvinen rohkaisee nuoria yrittäjyyteen

Yrittäjyys osana Kohti aikuisuutta -kurssiaNuoret voivat opetella yrittäjämäistä elämää esimerkiksi miettimällä sitä, miten ja mihin he käyttävät rahaa, perustelee Juha Järvinen yrittäjyyteen tutustumista jo peruskoulussa.

Seinäjoen Yhteiskoulun entinen oppilas ja nykyinen yrittäjä kävi vanhalla koulullaan puhumassa seitsemäsluokkalaisille yrittäjyydestä maanantaina. Luentoa kuuntelemassa oli myös muutamia kahdeksannen ja yhdeksännen luokan oppilaita.

Järvinen esitteli omaa polkuaan nuoruudesta tähän päivään Perintäritari-perintäfirman yrittäjänä ja avasi nuorille yrittäjyyteen liittyviä termejä sekä antoi vinkkejä niin talouden kuin oman elämänkin hallintaan.

– Seitsemäsluokkalaiset ovat jo niin sanotussa kyselyiässä, jolloin yrittäjyydestä kannattaa puhua niin kotona kuin koulussakin.

Järvinen kokee, että puhuessaan nuorille oman kokemuksensa pohjalta hän pystyy antamaan yrittäjyydelle eräänlaiset kasvot.

Kohti aikuisuutta -kurssi on uusi lisäys Seinäjoen Yhteiskoulussa. Se on osa eteläpohjalaisen perusopetuksen opetussuunnitelmaa, jolla pyritään tutustuttamaan nuoret yrittäjämäisiin toimintatapoihin.

– Yrittäjyydellä on maakunnallinen panostus täällä Seinäjoella, toteaa historian ja yhteiskuntaopin lehtori Mari Mäntynen, joka samalla toimii kurssin tiiminvetäjänä.

Juha Järvinen on samaa mieltä Seinäjoen sopivuudesta hyväksi yrittäjäkaupungiksi. Hän uskoo nuorten kiinnostuvan yrittäjyydestä aiempaa enemmän, sillä yrittäjyyttä on alettu arvostaa uudella tavalla.

– Lisäksi Seinäjoki on yrittäjyyden kannalta hyvä kasvuympäristö, Järvinen linjaa.

Teksti: Essi Nieminen

Comments are closed.