Perintäritari blogi: miten heinäkuusta saa parhaimmat tehot irti?

Juhannus on nyt takana ja meillä Suomessa kesälomakausi on virallisesti startannut. Haastava heinäkuu on siis edessä: myyjät eivät tavoita potentiaalisia asiakkaita ja markkinointi miettii, kannattaako budjettia kuluttaa kesän aikana. Lisäksi oman yrityksen prosessit venyvät heinäkuun aikana. Miten tästäkin heinäkuusta selvitään?

Koska heinäkuu on yleisesti hiljaisempi kuin muut kuukaudet, se tarkoittaa myös sinulle vähemmän sisäänpäin tulevia puheluita ja sähköposteja. Positiivisuuden kautta ajateltuna se tarkoittaa työhösi vähemmän keskeytyksiä. Sen vuoksi onkin hyvä suunnitella tuleva kuukausi huolella ja ajatustyön kautta. Listasin itselleni kuusi tehtävää, jotka aion seuraavan kuukauden aikana saada maaliin (tai ylläpitää aktiivisesti heinäkuun ajan):

1.Olen aktiivinen ja saatavilla somessa

Sosiaalinen media on hyvä pitää aktiivisena lomakuukausinakin, sillä etenkin lomalaiset löytyvät somesta jopa helpommin kuin työntäyteisinä kuukausina. Luotonhallinnan ja yrittäjyyden tiimoilta tulee päivittäin uutisia, joita tulee jaettua some-kanavissamme. Me pyrimme palvelemaan seuraajiamme tuomalla heille heti tietoon alaa koskevat kirjoitukset. Päivityksiä pystyy myös näppärästi ajastamaan mm. Facebookiin, mikä helpottaa ajankäyttöä.

2. Alkuvuoden rästit maaliin ja loppuvuoden suunnittelu

Vuoden ensimmäinen puolikas on mennyt todella nopeasti ja sen myötä rästiin on jäänyt erilaisia laskelmia, mittareita ja asiakasrekistereiden läpikäyntejä. Heinäkuun hiljaisuus on vuoden parasta aikaa suunnittelulle ja ajatustyölle, sillä työtä saa painaa keskeytyksettä. Loppuvuonna tulee olemaan vielä tärkeitä tapahtumia, erilaisia projekteja ja tavoitteita, jotka pitää saada kunnialla hoidettua. Nyt on viimeistään hyvä aika katsoa ne kuntoon.

3. Kaikki myynti ei hiljene ja tapaamisiin saa laatua

Kaikki eivät lomaile heinäkuussa. Se antaa mahdollisuuksia laadukkaisiin tapaamisiin ja kohtaamisiin töitä paiskivien yrittäjien kanssa. Aionkin kontaktoida etenkin pienyrittäjiä ja saada hyviä tapaamisia heidän kanssaan. Tietysti on heitä, jotka ovat heinäkuun jopa ylityöllistettyjä, kun ainoa työntekijä on ansaitulla lomallaan. Heidän kanssaan ehtii myöhemminkin keskustelemaan. Kesä on myös siinä mielessä mahtavaa aikaa, että tapaamiset voi viedä torikahvilaan ja lounaat terasseille.

LUE MYÖS: ”Verkostot ovat pienten firmojen voimavara”

ETEL-POHJANMAAN KAUPPAKAMASRILEHTI 11.12.2017

4. Markkinointi antaa mahdollisuuksia

Kesä on hyvää aikaa näkyä ja kuulua. Tapahtumia riittää yllin kyllin ja niitä on syytä hyödyntää edes jollain tavalla markkinoinnissa. Me saimme kesäkuun alussa painosta 100kpl t-paitoja ja kesä on niiden näkyvyyden kulta-aikaa. Katsotaan olemmeko saaneet ensimmäisen erän jaettua heinäkuun loppuun mennessä. Myös sosiaalinen media on markkinoinnin suhteen hyvä pitää virkeänä koko kesän ajan. Se ei hiljene.

LUE MYÖS: ”Sissimarkkinointi mahdollistaa erottumisen ja pakottaa luovuuteen”

BLOGIKIRJOITUKSEMME 16.8.2017

5. Blogikirjoitusten tuottaminen varastoon

Perintäritarille sisällön tuottaminen on yksi tärkeimmistä keinoista jakaa tietoisuutta sekä ajankohtaisia asioita yrittäjyydestä ja luotonhallinnasta. Toiset kirjoitukset vanhenevat nopeasti (kuten tämä kirjoitus), mutta parhaat sisällöt saadaan luotua kestäviksi ohjeiksi ja neuvoiksi pitkäksi aikaa. Niitä on hyvä kirjoittaa varastoon ja jakaa blogissamme loppuvuoden aikana. Hyvän kirjoituksen luominen verottaa yhden työpäivän verran aikaa, joten hiljaiset hetket ovat idyllistä aikaa blogien kirjoittamiselle.

6. Opiskelulle on nyt hyvin aikaa

Alkuvuoden aikana olen ollut lukuisissa loistavissa webinaareissa, joista tallenteet löytyvät liputettuina sähköpostistani. Lisäksi olen ladannut koneelleni mielenkiintoisia oppaita ja tekstejä, joille ei vaan ole löytynyt lukuaikaa tähän päivään mennessä. Heinäkuu on hyvää aikaa kouluttaa itseään ja kerrata jo opittuja asioita. Läppärin saa mukavasti mukaan vaikkapa laiturinnokkaan tai puiston penkille.


Tästä ToDo-listauksesta huolimatta aion olla kuitenkin armollinen itseäni kohtaan. Suomen kesä on lyhyt ja siitä pitää pystyä myös nauttimaan. Tärkeintä on se, että palvelumme laatu säilyy erinomaisena asiakkaillemme ja erääntyneiden saatavien perintä pyörii varmalla laadulla. Se on meidän tärkein mittarimme. Siksi olemme myös tavoitettavissa koko kesän.

Erinomaista kesää kaikille!

Toivottaa Perintäritarin Juha

Perintäritari Juha Järvinen

Kirjoittaja toimii yrittäjänä sekä myynti- ja markkinointijohtajana Perintäritari Oy:ssä

Leave a Comment