#oleritari SJK Akatemia Perintäritari

Tämä mystinen aihesana on löytynyt meidän jokaisesta sosiaalisen median julkaisusta vuodesta 2017 ja nyt viemme sen ensimmäistä kertaa osaksi logoamme SJK Akatemian, A-junioreiden ja B-junioreiden pelipaitojen rintapieliin. Toimintamme on muutakin kuin auttaa yrityksiä saatavien perinnässä. Haluamme ennen kaikkea ennaltaehkäistä perintää ja tehdä sitä aktiivisella nuorten talouskasvatuksella. Mitä vähemmän meillä on talous- ja maksuongelmia, sitä terveemmin yhteiskunta pyörii. Jaamme mielellämme oman tietomme ja osaamisemme kaikkien saataville. Mutta miten?

Perintä on auttamista ja informoimista

Ydintoimintamme on auttaa yrityksiä saatavien perinnässä. Se antaa meille mahdollisuuden olla eturintamassa kohtaamassa maksuongelmien kanssa painivia henkilöitä ja yrityksiä. Pyrimme jokaisella toimenpiteellämme auttamaan velallisia selviämään maksuista siten, että heille ei syntyisi suurempia seuraamuksia ja autamme heitä perintätoimistojen kohtaamisia tulevaisuudessa. Usein riittää laskutustietojen päivittäminen ja muistutus miten tärkeää olisi sopia maksuista suoraan velkojan kanssa. Hyvä yhteistyö on aktiivista vuorovaikutusta myös vaikeista asioista.

Talousosaaminen on sekoitus tietoa ja asennetta

Asenteen vaikutus onnistuneeseen lopputulokseen on merkittävä. Jos katsotaan Huuhkajien liitoa EM-kisoihin, niin mikäli kisapaikat olisi jaettu pelaajien seurajoukkuestatusten perusteella, olisi Riven ryhmä jäänyt totutusti alkulohkoon. Joukkueen jokaisen pelaajan ja taustahenkilön voittaja-asenne toi pelirohkeutta ja onnistumisia päätyyn saakka.

Asenne ratkaisee myös arjen päätöksissä. Oppimisemme kärsii mikäli asenteemme on “mitäpä tällä tiedolla tulen koskaan tekemään”. Kun lukiossa opiskellaan neliöjuuren laskukaavaa niin moni varmasti miettii, että missähän arkipäivän tilanteessa tätä matemaattista vänkyrää tullaan tarvitsemaan. Minkään kaupan kassalle ei ole tarvinut ostoksia maksaa neliöjuuren laskukaavalla. Kuitenkin matemaattiset tehtävät harjoittavat ongelmanratkaisutaitoja, joita tarvitaan jatkuvasti eri arjen tilanteissa.

Talouskasvatusta ei voi jättää kodin tai koulun vastuulle

Olemme osana Mun Talous -verkostoa, jonka tehtävänä on lisätä nuorten talouskasvatusta. Tälle verkostolle on nähty tilausta, sillä nuoret saavat valtakunnallisesti hyvin eritasoista talousopetusta oman taloutensa hallintaan. Nuoret tulevat eri taustaisista perheistä ja vanhemmilta saatu talousopetus voi olla välillä jopa haitallista, sillä faktat eivät ole kotona aina kunnossa. Peruskouluihin on vasta viime vuosina tuotu talousopetus osana opetussuunnitelmaa ja senkin suhteen koulukohtaisia eroavaisuuksia on varsin laajasti.

LUE MYÖS: ”Positiivinen viestintä toimii myös talousopetuksessa”

BLOGIKIRJOITUKSEMME 30.11.2018

Mun Talous -verkoston toimijat pyrkivät kokoamaan yhteen laaja-alaisesti tietoa ja tekemään nuorten talousopetuksesta kiinnostavaa. Me koemme erityisen tärkeäksi valistaa nuoria säästämisen, maksuhäiriömerkintöjen ja luottokaupan tiimoilta. Nuoret saavat kesätöiden kautta ensimmäistä kertaa omaa rahaa käyttöönsä poikkeuksellisen suuria määriä ja alaikäisille maksuhäiriömerkintöjä ei ole vielä ehtinyt kertymään. Tässä on meidän mahdollisuutemme lisätä tietoa kuinka kohtaamiset perintätoimistojen kanssa pystytään välttämään.

SJK-juniorit osaksi talouskasvatustamme 

Lahjoitimme viime vuonna ensimmäisen kerran SJK-junioreiden RESPECT-rahastolle lähes 2000€. Halusimme tänä vuonna toistaa lahjoituksen, mutta myös kehittää yhteistyötä monipuolisemmin. Miten meidän perintäalan osaamisen ja kokemuksen saisi kohdistettua nuorille jalkapalloilijoille?

Pelimiehen pähkinä SJK yläasteikäiset
Pelimiehen pähkinällä haluamme herättää kotona keskustelua rahasta.

Talouskasvatuksen muodossa. Haluamme tarjota seinäjokisille futisjunnuille ja heidän vanhemmilleen SJK-yhteistyön myötä oman lisäarvomme. Yläasteikäiset nuoret ja heidän vanhempansa ovat saaneet kesäkuun alussa ensimmäisen “Pelimiehen pähkinän” sähköpostiinsa. Pähkinöillä nivotaan yhteen futis ja talous eri tehtäviä hyödyntäen. Toivomme tehtävien lisäävän keskustelua rahasta ja sen käytöstä kotona. Esimerkkien kautta oppiminen on motivoivaa ja mielekästä. Toivottavasti myös vanhemmat saavat arvokkaita vinkkejä, jotta harrastusten budjetoiminen helpottuu.

LUE MYÖS: ”SJK-juniorit – hyvin pyyhkii kentällä ja sen ulkopuolella”

BLOGIKIRJOITUKSEMME 6.8.2019

Kerro miten Kerhot pärjäävät ja voita kausikortti

Vuonna 2020 #OLERITARI näkyy ja kuuluu enemmän kuin koskaan. Toivomme mystisyyden herättävän uteliaisuutta erityisesti nuorten keskuudessa. Lisäämme some-kanavissamme aktiivisemmin sisältöä talousosaamisen kehittämiseen, ja Twitterin puolella tulemme pyhittämään torstait nuorten talouskasvatukselle. Ja koska aihe on tärkeä toivomme teidän apuanne sanan levittämiseen. Siispä arvontalaulu raikamaan!

MITEN SJK:N JOUKKUEET SIJOITTUVAT VEIKKAUSLIIGASSA JA YKKÖSESSÄ?

Kerro se meille some-kanaviemme (Facebook, Instagram ja Twitter) “SJK:N KAUSARIARVONTA” -päivityksen kommenttikentissä niin olet mukana tuplakausariarvonnassa (arvo 148€). Kommentoijien kesken arvomme yhden SJK:n kausikortin, jolla pääsee seuraamaan sekä Veikkausliigaa pelaavan edustusjoukkueen että Ykkösessä pelaavan Akatemian otteluita OmaSP-stadionille. Vaihtoehtoisesti voittaja voi vaihtaa kausarin etäkausariin, joka sisältää 4kk ajaksi Ruutu+ sekä Elisa Viihde -ohjelmapaketit (arvo 80€).

Voit lunastaa maksimissaan kolme arvontalipuketta kommentoimalla kaikissa kolmessa some-kanavassamme, joissa arvonta on käynnissä. Arvonta suoritetaan perjantaina 12.6.2020 klo 14:00. Facebook, Instagram eikä Twitter ole arvonnassa mukana.


Lähde toki myös seuraamaan Perintäritarin some-tilejä ja ole ritari 🙂

Perintäritarin Juha, Jussi ja Veera

Comments are closed.