Hyväntekeväisyys Perintäritari Hope Venner ja SJKViime vuoden tapaan siirsimme joulun alla konttorimme pariksi päiväksi Hopen varastoille Seinäjoella ja Helsingissä. Hyväntekeväisyyden tekeminen on osa identiteettiämme ja haluamme osaltamme tehdä yhteiskunnasta paremman ja tasa-arvoisemman. SJK:n RESPECT-rahastolle olemme keränneet koko vuoden 2019 pottia vähävaraisten lapsiperheiden liikuttamiseen. Missä määrin yritysten yhteiskuntavastuu ja hyväntekeväisyyteen panostaminen on näkynyt vuonna 2019?

Näitä talkoita yritykset eivät voi sivuuttaa

Yritysvastuu ja hyväntekeväisyys ovat osa tämän päivän yrityskenttää. Oikeastaan jokaiselta yritykseltä jopa odotetaan jossain määrin hyväntekeväisyyden toteuttamista. Siili Solution Oyj lähti mukaan ilmastotalkoisiin pystyttämällä oman Siilimetsän ja Varusteleka lahjoitti Black Fridayn ylihintaisesta myynnistään 5% HurstinAvulle. Myös media nostaa näitä asioita aktiivisemmin esille kuin aikaisemmin, mikä saa yritykset myös toimimaan. Hyväntekeväisyys on yhteistyötä yhteisen päämäärän eteen.

Mutta yksi tärkeä asia hyväntekeväisyystyössä on oikean kohteen tukeminen. Se on tultava yrityksen, sen omistajien ja henkilöstön toimintaympäristöstä ja/tai arvomaailmasta. Silloin hyväntekeväisyys on aitoa ja se kantaa myös päivittäiseen tekemiseen. Hyväntekeväisyys on pitkäjänteistä työtä ja yritykset yhdessä muodostavat ne pienet purot, jotka lopulta laskevat joen kautta mereen. Älkää siis vähätelkö omaa panostanne, ja älkääkä missään nimessä jättäkö sitä tekemättä, mikäli ette näe sen vaikuttavuutta. Pienikin panostus on arvokas!

Ja jos mietit, että hyväntekeväisyys heikentää yrityksen tulosta, niin se ei pidä paikkaansa. Kun henkilöstö tietää yrityksen tekevän vastuullista toimintaa hyväntekeväisyyden kautta, se on myös sitoutunut työnantajaan ja tehokkuus sekä tyytyväisyys kasvaa.

Venner tarjoaa ravitsevaa hyväntekeväisyyttä nerokkaasti

Tutustuin tänä vuonna Yripodi-podcastia tehdessäni kautta Venner-nimiseen yritykseen. Olen toinen Yripodin isännistä ja halusimme vieraaksi yrityksen, jossa toteutetaan hyväntekeväisyyttä niin huomattavasti, että se nousee positiivisesti esille. Kysyin Hopelta näkemystä asiaan ja heillä Venner Oy nousi useammasta suusta ykkösvaihtoehtona esille. Itselleni yritys oli täysin vieras.

Eli heidän toimintansa perustuu siihen, että heidän verkkokaupastaan saa ostaa Venner-ruokakassin, jota ostaja ei saa itselleen vaan ostos menee Hopen kautta valikoidulle, apua tarvitsevalle lapsiperheelle. Sinä ostaja saat kuitenkin hyvän mielen lisäksi mm. reseptiikkaa ravitsevan ruoan valmistamiseen, ale-koodeja ruoan verkkokauppaan ja e-kokkikurssin. WIN-WIN-WIN!

Tällaisia avoimia ja läpinäkyviä toimijoita me tarvitsemme, jota yhdenkään yrityksen ei tarvitsisi sanoa hyväntekeväisyystyön olevan liian työlästä ja jättävän liikaa kysymysmerkkejä. Lisäksi eri hintaiset tuotteet mahdollistavat osallistumisen omien mahdollisuuksien mukaisesti.

Pitkäjänteisyyttä RESPECT-rahaston avulla

Istahdimme vuosi sitten SJK-juniorien Hannu Huillan kanssa alas ja mietimme miten saisimme Jussin kanssa annettua seinäjokiselta futikselta saatuja iloja sekä kokemuksia takaisin. Olimme parin kauden ajan olleet SJK:n Yrityskerhossa tukemassa edustusjoukkueen toimintaa, mutta halusimme antaa enemmän lasten harrastusmahdollisuuksille. RESPECT-rahasto oli täydellinen kohde.

Olemme antaneet tänä vuonna kaksi euroa jokaisesta onnistuneesta perintätoimeksiannosta RESPECT-rahastolle ja kokonaispotti vähävaraisten lapsiperheiden harrastamisen tukemiseen tulee olemaan n. 2000€. Tulemme ensi vuonna jatkamaan tätä yhteistyötä SJK-junioreiden kanssa, sillä tämä on meille sydämen asia.


Ai niin, Apollo. He antoivat meille kesällä tyhy-päivän sekä hyväntekeväisyyteen (Seinäjoen Keskussairaalan lastenosastolle ja SJK:n RESPECT-rahastoon) lähes 13000€ hyväntekeväisyysgaalansa myötä. Kuka olisi uskonut, että Juha Miedon mämmilusikka olisi 800€-arvoinen. Saa nähdä mikä on heidän hyväntekeväisyyskohteensa vuonna 2020. Tätä tapahtumaa emme aio ensi vuonnakaan sivuuttaa.

Perintäritarin Juha

Comments are closed.