Vuosi 2022 - maksuvalvonta ytimessä

Viikko sitten kävimme läpi kuluneen vuoden. Nyt on aika keskittyä tulevaan ja avata mitä vuosi 2022 tulee Perintäritarissa pitämään sisällään. Syksyllä 2021 linjasimme uutta strategiaamme ja käynnistimme siihen liittyvät toimenpiteet siltä istumalta. Nuppiluku tulee kasvamaan, toimistoympäristö muuttuu ja työskentely päivittyy ohjelmistokehityksen myötä. Osana ohjelmistokehitystä tulemme ajamaan myös kattavampaa maksuvalvonnan palvelua sisään. Kuitenkin saatavien vapaaehtoinen perintä on meidän ydinosaamistamme ja siinä pyrimme olemaan halutuin kumppani.

Ohjelmistomme päivittyy ja kehittyy

Kehitimme yhteistyössä Comia Softwaren kanssa vuonna 2018 oman perintäohjelmiston tarpeisiimme. Pieniä fiksejä olemme siihen tehneet vuosien varrella, mutta nyt tehdään kattavampi päivitys, jonka avulla automatisoimme sellaisia työvaiheita, joissa ihmisen inhimillisyyttä ei tarvita. Samalla riskit ihmisen tekemistä virheistä pienenee.

Comia Softwaren siirryttyä Siili Solutionin suureen perheeseen päädyimme etsimään pienempää kumppania kehitystyön tekijäksi. Uusi kumppani ohjelmistomme päivittämisessä on Newelo Oy, jonka kanssa olemme tehneet aiemmin yhteistyötä automatioidessamme muistutustemme ja maksuvaatimustemme postittamista. Newelo on ylittänyt odotuksemme oikeastaan kaikilta osin.

Ohjelmiston kehittyminen vapauttaa resurssejamme asiakastyöhön, joka on ydintyötämme. Sitä emme halua automatisoida nyt emmekä tulevaisuudessa.

Asiakkaiden kokonaisvaltainen maksuvalvonta kartoitetaan

Vaikka Johanna on meillä jo täyspäiväinen työntekijä, hänen tradenomiopinnoistaan uupuu vielä opinnäytetyö. Onneksemme meillä on saman katon alla nyt toimeksiantaja ja -saaja opparille, ja Johanna tuleekin alkuvuoden aikana kartoittamaan kokonaisvaltaisen maksuvalvontapalvelun haasteet ja mahdollisuudet pienyrityksille, mikäli valvonnan toteuttaisi yrityksen puolesta perintätoimisto. Tämä mahdollisuus automatisoisi yritysten maksuvalvonnan ja siten vapauttaisi niiden resursseja tuottavampiin toimintoihin.

Mikäli kyseiselle palvelulle nähdään kysyntää, selvitämme mahdollisuutemme palvelun tuottamiseksi. Palveluhan ei ole uusi, sillä esimerkiksi Ropo Capital tarjoaa laskutuksen elinkaaripalveluita jo nyt asiakkailleen. Meille tärkeintä on varmistua, että negatiiviset mielikuvat pystyttäisiin kitkemään pois toimeksiantajan sekä velallisasiakkaiden osalta. Voisiko perintätoimisto olla luotettavampi ja jopa parempi vaihtoehto myös velallisasiakkaille laskutuksen hoitamiseen? Tämän me haluamme selvittää.

LUE MYÖS: ”Viisi syytä miksi laskuja ei makseta ajoissa”

Blogikirjoituksemme 9.3.2021

Kuluttajien vuokravelkoja emme jatkossa enää peri

Viisi vuotta olemme ottaneet kaikki toimeksiannot vastaan, joita meille on tarjottu, ja olemme siten kerryttäneet monipuolisesti kokemusta erilaisista perintätoimeksiannoista. Jotta kokoisemme yritys pystyy mahdollisimman tehokkaasti palvelemaan sitä asiakaskuntaa, johon olemme visiomme myötä jo viiden vuoden ajan pyrkineet auttamisemme kohdistamaan (B2B), emme enää jatkossa ota vastaan kuluttajilta perittäviä vuokrasaatavia.

Meistä jokainen priorisoi asumiseen liittyvien laskujen maksut, ja kun vuokra jää maksamatta, syynä on usein joko riitatilanne maksusta tai erittäin heikko taloudellinen tilanne. Valitettavasti vapaaehtoisen perinnän keinot eivät edellä mainituissa tilanteissa tehoa.

Lisäsimme kotisivuillemme ohjeen, jonka avulla vuokranantajat voivat itse laatia haastehakemuksen käräjäoikeuteen ja siirtää saatavat ulosottoon. Lisäksi olemme kartoittaneet sopivan perintätoimiston, joka auttaa luotettavasti vuokranantajia vapaaehtoisen perinnän osalta. Meiltä voi tiedustella asiasta tarkemmin, kun tarvetta tulee.

Uusi toimisto ja viides Ritari

Kun asiakasmäärät kasvavat, myös nuppiluku kasvaa ja tilaa tarvitaan lisää. Jätämme tammikuussa hyvästit Piirin upealle miljöölle ja suuntaamme muuttopakulla kohti Seinäjoen ydinkeskustaa. Osoitteemme löytyy jatkossa Porvarinkadulta. Huonemäärä triplaantuu ja neliömäärä nelinkertaistuu. Tämä muutos on meille erittäin tervetullut. Myös Helsingissä toimisto muuttaa, ja helmikuusta lähtien Juhan löytää Kalasataman Kummelin toimistotalosta Vilhonvuorenkadulta.

Jussin päivätyöt ovat jo alkaneet SJK-junioreiden toiminnanjohtajana ja siten hänen töitään on jaettu meidän muiden Ritareiden kesken. Jussi vastaa edelleen yrityksessämme toimitusjohtajan tehtävistä. Tulemme tarvitsemaan pikapuolin uuden Ritarin perintäkäsittelijän tehtäviin Seinäjoelle, joten jos tiedät hyvän tyypin, joka omaa perusteet taloushallinnosta, tahdon kehittyä asiakaspalvelussa eikä hän pelkää tehdä työtä puhelimessa, haluan mielelläni keskustelussa hänen kanssaan enemmänkin. Myös itseään saa suositella. Rekry on nyt auki.


Suunta on nyt tarkennettu. Ei muuta kuin tuulta päin.

Perintäritarin Juha

juha@perintaritari.fi

Puh. 0440 172424

Comments are closed.