Miksi Fennoa_ Tilitoimistot vastaavat Perintäritarin blogi

Taloushallintoliitto toteutti joulukuussa 2019 kyselyn reilulle 2000 tilitoimistoammattilaiselle eri taloushallinnon ohjelmistoista, ja kumppanimme Fennoa nousi tuon kyselyn ykköseksi jokaisessa kategoriassa. Halusimme hieman lisätietoa neljältä tilitoimistoilta miksi he Fennoan ohjelmistoa asiakkailleen tarjoaa ja mitä mahdollisuuksia he edelleen ohjelmistolta toivovat. Kiitokset Pohjanmaan Ekonomitoimisto, Lakeus Tilitoimisto, CD-yhtiöt ja Tilitoimisto Turunen Leskinen vastauksistanne. Perataanpas asiat auki.

Tässä kysymykset numeroituna, jotka tilitoimistoille esitimme:

 1. Miksi teidän valikoimastanne löytyy Fennoan ohjelmisto?
 2. Kirjanpitäjä on yrittäjän oikea käsi. Mitkä ominaisuudet Fennoassa helpottavat teidän ja asiakkaidenne välistä yhteistyötä?
 3. Jos vertaat Fennoan hinnoittelua muihin tunnetuihin taloushallinto-ohjelmistoihin, niin miten se sijoittuu?
 4. Millaisille yrityksille suosittelet Fennoaa?
 5. Jotain kehitettävää löytyy aina. Mitä toivoisit Fennoan kehittävän ohjelmistossaan/palvelussaan?

LUE MYÖS: ”Fennoan vahvuus kumpuaa yhteistyöstä tilitoimistojen kanssa”

BLOGIKIRJOITUKSEMME 21.5.2019

Kokonaisvaltaisuus on Pohjanmaan Ekonomitoimiston mieleen

Oma tilitoimistomme Lawtax on nykyään osa Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy:tä ja siten on myös luontevaa selvittää heidän näkemyksensä. Heillä on tarjota asiakkaille 15 eri ohjelmistoa kirjanpidon tekemiseen mikä on takuulla yksi markkinoiden laajimpia ohjelmistovalikoimia. Siten myynti- ja markkinointijohtaja Timo Seppälällä olikin varsin kattava vertailupohja Fennoan tarkasteluun:

 1. Pohjanmaan Ekonomitoimistolla on laaja ohjelmistovalikoima ja tarjoamme kaikki yleisimmät ohjelmistot. Kaikilla ohjelmistoilla on joku funktio ja tarve ohjelmalle on aina ollut asiakaslähtöinen. Pyrimme löytämään aina asiakkaille tarvekartoituksen perusteella sopivimmat ratkaisut taloushallintoon. Fennoa on otettu valikoimaan helpon käyttöliittymän ja fiksujen ominaisuuksien vuoksi nimenomaan sähköisen taloushallinnon tarpeisiin. Automaatio on hyvä ja nykyaikaiset rajapinnat mahdollistavat integraatioiden avulla saada monesta lähteestä päivätason tietoa. Fennoalla on myös hyvin tavoitettava tuki. Fennoa on nopea ottaa käyttöön ja taipuu pienemmän ja isomman yrityksen tarpeeseen. Ohjelmisto on myös kirjanpitäjälle tehokas työkalu ja yhteiskäyttö on sujuvaa.
 1. Fennoan käyttöliittymässä on hyvin huomioitu sujuva asiakkaan ja kirjanpitäjän yhteistyö. Etusivu kertoo molemmille hoidettavista asioista. Kommentit tallentuvat tositteille ja keskustelut osioon. Asiakirja arkiston kautta sähköinen allekirjoitus on kätevä. Kuitit ja muut tositteet saa kaikki sähköisesti toimitettua. Yhteiskäyttö on joustavaa esim. ostolaskun kierrätyksen kohdalla, jossa asiakas ja kirjanpitäjä voivat molemmat hoitaa oman osionsa oman aikataulun mukaisesti.
 1. Fennoa on kustannustehokas ratkaisu sähköiseen taloushallintoon ja hinnoittelultaan sopii pienellekin yritykselle eli saa rahalle vastinetta ja hinta pysyy hyvin maltillisena vaikka ottaisi kaikki ominaisuudet käyttöön ja olisi paljon käyttäjiä. Hinnoittelultaan Fennoa on hyvin kilpailukykyinen yleisimpien ohjelmistojen joukossa.
 1. Fennoa sopii asiakkaalle joiden taloushallinto on täysin sähköinen tai vähintään paperittomasti haluaa hoitaa talousasiansa. Käyttöliittymä on Fennoassa yksi merkittävä tekijä eli ne joille käyttöliittymän helppous on suurimpia kriteerejä, niin Fennoa on yleensä hyvin vahvoilla, mikäli toiminnallisuudet muutoin riittävät. Fennoa sopii pienemmille yrityksille ja selviää toki isommasta tositevolyymistakin mikäli muuten ominaisuudet riittävät isommalle yritykselle. Fennoa sopii myös organsaatioihin joissa on paljon käyttäjiä ohjelmistoon, mutta hinta pitää pysyä maltillisena. Fennoan ratkaisu on aika suppea toiminnoiltaan ja tarvekartoituksen kautta aina asiakkaalle sopivin ohjelmisto katsotaan ja valikoituu. Teemme useilla asiakkaiden ohjelmistoilla myös, jonka vuoksi ohjelmistovalikoimamme on erittäin laaja. Pyrimme aina löytämään asiakkaan liiketoimintaan parhaiten sopivan järjestelmän ja ohjelmat ovat siinä niitä välineitä.
 1. Uutena ohjelmistona Fennoalla on toki vielä roadmappia kehityspuolella vaikkakin ohjelmisto on jo monille tosi hyvä ratkaisu. Marginaaliverotuskäsittelyn puute on yksi yksittäinen osa alue, jota tarvitaan monen alan toiminnassa, palkkapuoli onkin jo hyvässä vaiheessa tuotekehityksessä. Raportointi on yksi tärkein osa-alue,  jossa Fennoalla on vielä kirittävää.  Käyttöliittymä on tosi selkeä ja toivottavasti käytettävyys saadaan pidettyä simppelinä kehityksen edetessä.

Lakeus Tilitoimisto halusi pienemmillekin yrityksille sähköisen ohjelmiston

Seinäjokinen Lakeus Tilitoimisto Oy on tuore Taloushallintoliiton auktorisoinnin saanut tilitoimisto, sillä he saivat kesäkuussa tämän arvostetun sertifioinnin. Onnittelut Suvi & kumppanit. Yrittäjä Suvi Varala antoi omat näkökulmansa Fennoan ohjelmistosta:

 1. Otimme Fennoan käyttöön, jotta meillä olisi tarjota pienemmillekin asiakkaille sähköinen ohjelmisto. Netvisor koetaan usein pienille yhtiöille liian hintavaksi. Lakeus Tilitoimistolla on tällä hetkellä käytössä Adminet, Fennoa, Netvisor sekä Visma Fivaldi. Lisäksi muutamia asiakkaiden omia järjestelmiä.
 1. Fennoa on todella helppo käyttöinen myös asiakkaalle, jolla ei ole aiempaa kokemusta taloushallinnon ohjelmistoista. Pankkiyhteys on liitetty samaan ohjelmistoon, joten maksaminen hoituu yhdellä ohjelmistolla. Tositteiden liittäminen on helppoa sekä kommentointi mahdollisuus käytössä, joten tieto kulkee hyvin asiakkaan ja tilitoimiston välillä. 
 1. Fennoa on kohtuu hintainen verrattuna alalla tunnettuihin Visman ohjelmistoihin. Kuten jo edellä mainitsin niin ohjelmistoa voi tarjota myös pienemmällekin yhtiölle.
 1. Suosittelen Fennoaa yhtiölle, joka haluaa hoitaa kaiken sähköisenä yhdellä ohjelmistolla. Toki palkkaosia on vasta tulossa.
 1. Palkkaosiota odotetaan kovasti.

Aineiston toimittamisen yksinkertaisuus vakuutti CD-Yhtiöt

Neljäkymmentä vuotta Helsingistä käsin yrityksiä kirjanpidossa ja taloushallinnossa auttanut CD-Yhtiöt Oy tarjoaa muutamaa sähköistä ohjelmistoa asiakkailleen ja Fennoa on näistä yksi. Toimitusjohtaja Sami Ollilla riitti kehujen lisäksi myös sopivasti kehitysehdotuksia Fennoan suuntaan:

 1. Tutkimme Fennoaa vajaat 2v. sitten kollegan suosituksesta. Ohjelma vaikutti heti pitkälle automatisoidulta ja taloushallinnon näkökulmasta hyvältä. Ohjelma oli markkinoinnillisesta näkökulmasta selkeän näköinen. Se ei ollut liian laaja, vaan strategiana oli selkeästi rakentaa tarvittaessa liittymät eri järjestelmien välille. Tämän myötä ohjelma on perus- ja pääkäyttäjän näkökulmasta selkeä ja helppo käyttää.
 1. Fennoassa on otettu erityisesti huomioon aineiston toimittaminen. Se on tehty mahdollisimman helpoksi ja siinä on huomioitu sekä asiakas että kirjanpitäjä.
 1. Fennoa on kpl veloituksiltaan kallis järjestelmä. Tietyt automatisoinnit ja aineiston käsittelyä helpottavat ominaisuudet tuovat kuitenkin Fennoalla tarjotun palvelun hinnan monesti hyvinkin kilpailukykyiseksi. Ne toki edellyttävät että asiakas ja kirjanpitäjä käyttävät ohjelmaa tietyllä tavalla. Fennoa ei nykyisen hinnoittelumallinsa vuoksi sovellu kerran vuodessa tehtäville mappikirjanpidoille.
 1. Suosittelen Fennoaa kaikille yrityksille jotka haluavat ja kykenevät hyödyntämään Fennoan sähköisiä ominaisuuksia. Perinteiseen paperikirjanpitoon löytyy parempia ja edullisempia ratkaisuja.
 1. Kehitettävää löytyy ainakin seuraavista:
  1. Palkanlaskenta (lieneekin jo tulossa?)
  2. Myyntilauksille joku simppeli koontilaskutus työkalu. Nyt tilaukset voi laskuttaa vain yksi kerrallaan.
  3. Ostolaskujen tiliöinnin automatisointi (tekoäly)
  4. Käyttöomaisuusreskontra

Tilitoimisto Turunen Leskinen ihastui yhtenäiseen käyttöliittymään

Kuopion seudulta tilitoimistokentälle ponnahtaa aikaansaava perheyritys Tilitoimisto Turunen Leskinen Oy, jossa yhdistyy perustajajäsenien pitkä elämänkokemus ja nuoremman sukupolven kirkas katse tulevaisuuteen. Samalla uteliaisuudella sekä avoimuudella he ovat ottaneet vastaan Fennoan ohjelmiston. Sen nuoremman sukupolven edustaja Tero Leskinen on tykästynyt Fennoaan ja antoi omat näkemyksensä seuraavasti:

 1. Olimme kuulleet Fennoasta paljon positiivista ja ohjelmisto-esittely vakuutti meidät. Ohjelma on ollut raikas tuulahdus moneen muuhun verrattuna. Se on ollut helppokäyttöinen ja helppo tarjota myös asiakkaalle.
 1. Ohjelma on ollut helppo käyttöönottaa ja asiakkaat ovat omaksuneet sen nopeasti. Käyttöä on myös helpottanut se, että ohjelman näkymä on sama meille ja asiakkaillemme sekä tieto on reaaliaikaista. Jos asiakkaalla tulee kysymyksiä ohjelmaan tai lukuihin liittyen, näemme tilanteen heti ja pystymme yhdessä katsomaan niitä.
 1. Fennoan hintataso on erittäin kilpailukykyinen ja hinnasto on selkeä.
 1. Suosittelemme Fennoaa kaikenkokoisille yrityksille jotka haluavat sähköistää taloushallintonsa helposti.
 1. Palkkapuoli ohjelmasta puuttuu, mutta se on tulossa. Joitakin liitännäisyyksiä toivoisi esimerkiksi varastonhallintaa tukeviin ohjelmiin sekä valmiita liitännäisyyksiä verkkokauppoihin, mutta ne ovat enemmän kiinni niitä tarjoavista yrityksistä kuin Fennoasta.

Yhteenveto

Eli summaten näiden mainioiden tilitoimistojen analyysit Fennoasta

 • taloushallinnon sähköistäminen helposti ja kertaheitolla
 • hintataso erittäin kilpailukykyinen
 • käyttöliittymä selkeä ja keskustelee kitkattomasti kirjanpitäjän ja yrittäjän välillä
 • palkanlaskenta puuttuu ja raportoinnissa pientä kehitettävää

LUE MYÖS: ”Perintäritari osaksi Fennoan taloushallinnon pilvipalvelua”

UUTISEMME 18.10.2018

Me Fennoan käyttäjänä allekirjoitamme nämä täysin. Omasta näkökulmastamme on lisäksi hyvin selkeää miten Fennoan ohjelmisto välittää muistutus- ja perintätoimeksiannot meille. Lisäksi kohdistamme suoritukset alkuperäisellä viitteellä mikä tekee seurannan helpoksi eikä käyttäjän tarvitse itse tehdä ylimääräisiä kohdistuksia.

Fennoa-tilitoimistoja löytyy valtakunnallisesti jo valtaisa määrä. Mikäli haluat meidän perintäapumme Fennoassa käyttöösi, ole yhteydessä pääkäyttäjään (tilitoimistoon) ja heitä vaihtamaan meidät maksuvalvontakumppaniksenne.

Perintäritarin Juha

Comments are closed.