SJK- juniorit, tyttöfutis ja RESPECT-rahasto Perintäritarin hyväntekeväisyys 2021

Osana yritysvastuutamme haluamme monen muun yrityksen tavoin tehdä hyväntekeväisyyttä niiden mahdollisuuksien mukaan, jotka meillä pienenä yrityksenä on olemassa. Tämä on kolmas vuosi putkeen, kun tukemme kohde on SJK-juniorit ja heidän vähävaraisten lapsiperheiden harrastukset mahdollistava RESPECT-rahasto. On tärkeää, että vaikka vanhemmilla tulee välillä taloudellisia haasteita, niin tulisi lasten monipuoliselle harrastamiselle sekä sosiaaliselle kanssakäymiselle olla aina esteettömästi tilaa. Tälle vuodelle SJK-juniorit saivat osaksi organisaatiotaan myös lukuisia tyttöjoukkueita, joille 2000€ RESPECT-tukemme vielä täsmällisemmin kohdistuu. Saimme SJK-junioreiden toiminnanjohtajan Hannu Huillan vastaamaan muutamiin kysymyksiin SJK:n tyttöfutiksen ja RESPECT-rahaston osalta.

Tyttöjoukkueet mukaan SJK:n seuratoimintaan

Tänä vuonna 13 vuotta täyttävä SJK on ehtinyt kasvaa niin edustusjoukkueen kuin junioritoimintansa osalta Suomen kärkikastiin. Edustusjoukkue on voittanut kertaalleen jo Suomen mestaruuden ja juniorit niittävät kilpailullista menestystä omissa ikäluokissaan. Seura on pelaajamäärissä mitattuna VPS:n kanssa alueen suurimmat seurat, ja SJK kurkottaa valtakunnallisestikin jo suuruudessaan top20-seuroja lähes 900 pelaajan muskeleilla.

Hannu Huilla, SJK:ssa käynnistettiin laajamittainen tyttöjoukkueiden kokoaminen vuoden 2020 lopulla. Missä tällä hetkellä mennään?

Yksi tyttöjoukkue (T2006-syntyneet) meillä oli jo vuonna 2020 ja nyt huhtikuussa 2021 tyttöjä on kaikkiin ikäluokkiin Snadikerhosta naisiin. Yhteensä noin 220 eli hienon startin saimme tyttötoiminnalle. Pelaajamäärissä ollaan jo nyt entisen Vaasan piirin toiseksi suurin tyttöseura ja Palloliiton Läntisellä alueella kuulumme tyttömäärissä viiden suurimman seuran joukkoon.

Miten tyttöfutista on alettu kehittämään SJK:ssa? 

Valmistauduimme pitkään ja perusteellisesti tyttötoiminnan käynnistämiseen. Saimme Opetus- ja Kulttuuriministeriön Seuratukea tyttötoiminnan kehittämiseen jo viime kaudelle ja meillä oli osa-aikainen työntekijä tekemässä valmisteluja sekä kokoamassa organisaatioita eri tyttöikäluokkiin. Nyt olemme palkanneet seuraan Jesse Koskelan junioripäälliköksi ja hänen päätehtävänään on lähteä systemaattisesti kehittämään tyttötoimintaa. Seuralla on valmis valmennuslinja poikajoukkueissa ja nyt sitä jalkautetaan tyttöjoukkueisiin. Myös koko seuran valmis toimintakulttuuri siirtyy normaaliksi toiminnaksi tyttöpuolelle. Eli rakenteet on olemassa valmiina ja tyttöpuolen on helppo liittyä siihen mukaan.

Tasavertaisuus on meillä SJK:ssa kaiken perusta. Nyt kun käynnistimme tyttö- ja naistoiminnan olemme saaneet seuran ”kokonaiseksi” ja seuramme pystyy tarjoamaan jokaiselle jalkapallosta kiinnostuneenne tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa tai hakemaan omaa huippuaan jalkapallossa. Olemme profiloituneet monitasoseuraksi, jossa jokainen lapsi, tyttö, poika, nuori, aikuinen, erityisliikuntaryhmäläinen on aina tervetullut mukaan SJK-junioreihin. Myös valmennuksen laatu on tasavertaista kaikissa joukkueissa, sillä seura kouluttaa kaikki toimijansa (valmentajat, joukkueenjohtajat, huoltajat) seuran omaan toimintatapaan. Toimijoita SJK-junioreissa on hieno määrä, noin 160 ja on hienoa, että mukana on todella paljon naisia. Nais- ja tyttöfutis on vahvassa kasvussa ja tällä alueella on iso kasvun potentiaali.

Selkeä trendi vallitsee, että johtavat seurat lähtevät kehittämään nais- ja tyttöjalkapalloa niin Suomessa kuin maailmallakin. Unohtaa ei myöskään sovi naisten erinomaista menestystä ja he pääsivät EM-lopputurnaukseen, kuten tekivät myös miehet ja futsal-maajoukkuekin. Siis upea jalkapallomeininki menossa.

LUE MYÖS: ”SJK-juniorit – Hyvin pyyhkii kentällä ja sen ulkopuolella”

Blogikirjoituksemme 6.8.2019

RESPECT-Rahasto kaventamaan eriarvoisuutta

Tämä on nyt kolmas vuosi, kun lahjoitamme 2000€ SJK-junioreiden eriarvoisuutta kaventavaan RESPECT-rahastoon. Me yrittäjät olemme saaneet seinäjokiselta jalkapalloilulta niin paljon, että koemme jopa velvollisuudeksemme antaa takaisin parhaamme mukaan. Perintäritarin toiminnassa tasavertaisuus, oikeudenmukaisuus ja auttaminen ovat syvällä yrityskulttuurissa ja arvoissa. Tuemme ja kannustamme taloudellisesti haastavien tilanteiden kanssa painivia henkilöitä. Sen myötä vähävaraisten lapsiperheiden harrastamisen tukeminen on meille ehkä luontevin auttamisen kohde.

Hannu Huilla, mitä RESPECT-rahasto on vuosien varrella mahdollistanut?

SJK-juniorit perusti Respect-rahaston neljä vuotta sitten ja se on tullut tarpeeseen. Rahaston kautta olemme vuosittain pystyneet turvaamaan kymmenien lasten ja perheiden mahdollisuuden jalkapallon harrastamiseen. Tähän asti olemme pystyneet avustamaan jokaista hakemuksen tehnyttä perhettä. Seuralle on kunnia-asia ettei yhdenkään lapsen harrastaminen lopu taloudellisiin syihin, vaan aina löytyy jokin ratkaisu, jolla turvataan harrastuksen jatkuvuus. Onneksi olemme saaneet runsaasti lahjoituksia ja tukea Rahastoon sekä yrityksiltä että muilta järjestöiltä, säätiöiltä, yms. Yksi merkittävä Respect-Rahaston tukija on ollut Perintäritari Oy. Lisäksi ohjaamme kaikki seuran jäsenmaksut suoraan Rahastoon. Myös SJK Oy sekä Apollo ovat avustaneet Rahastoa.

Miten koronavuosi on näkynyt teillä SJK:ssa ja RESPECT-Rahastossa?

Nyt mennään jo toista koronavuotta ja se näkyy tukihakemusten lukumäärissä, kun pandemia on vaikeuttanut monien perheiden taloustilannetta. Parin viime vuoden aikana Respect-Rahastosta tukea on myönnetty noin 20 000€. Tälle kaudellekin hakemuksia on tullut jo viitisentoista. On tärkeää, että Rahastoon saadaan jatkuvasti lahjoituksia, jotta jaettavaa riittää jatkossakin. Jokainen yksityishenkilökin voi antaa tukea lahjoittamalla haluamansa summan SJK-junioreiden Respect-tilille FI34 5419 0120 1629 57.

LUE MYÖS: ”SJK:n RESPECT-Rahasto jatkaa hyväntekeväisyyskohteenamme”

Blogikirjoituksemme 10.3.2020

Yksi merkittävä RESPECT-tukija löytyy lajin sisältä: Palloliiton säätiö on useana vuonna jakanut seuroille rahaa valtakunnallisesti vähävaraisten tai syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapallo- ja futsaltoiminnan edistämiseen. Vuonna 2021 summa on 155 000€. SJK-junioreille tuosta leivästä lohkeaa 2000€, ja yksittäiset panostukset ovat olleet 3000-500€. Tämän huomion myötä tahdomme jakaa erityiskiitokset heille suunnannäyttäjänä.

Emme lähde nimillä haastamaan yrityksiä SJK:n RESPECT-Rahaston lahjoittajiksi, mutta toivomme, että tämä kirjoitus kannustaa etenkin seinäjokisia yrityksiä tukemaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsiperheitä. Tuetaan yhdessä nuorten leikkejä ja harrastamista. Se tuntuu todella hyvältä!

Perintäritarin Veera, Juha ja Jussi

Comments are closed.